Wat zijn jouw rituelen en hoe gaat het met de rituelen rond de huidverzorging?
Extra aandacht voor gezichtsverzorging
10 januari 2017
Laat alles zien

Wat zijn jouw rituelen en hoe gaat het met de rituelen rond de huidverzorging?

Op 1 januari heb ik altijd zo een heerlijk gevoel van opnieuw beginnen.

Begin ik steevast met mijn jaarlijkse rituelen. Een daarvan is een reset van mijn lichaam. Na alle oliebollen met amarene kersen, en kwarkienies (oliebol met kwark) met poedersuiker. Las ik altijd een moment van methabolische rust in. Gewoon weer even normaal doen dus. In de ochtend havermout, s’middags een groente smoothie en wijn en koffie zijn uit den boze.

Na 1 maand resetten voel ik mij als herboren!

Dit jaar heb ik een ander ritueel toegevoegd. Ik neem na mijn warme douche een 30 seconden koude douche. Als een rituele doop, treed ik de dag lekker fris tegemoet. Yes!

Mensen houden van rituelen. Nieuwjaarduiken, kerstdiners, aftellen van het oude jaar. Vele doen er aan mee. Ik ook! Volgens een bekende theoloog stammen de rituelen af van het evangelie. De nieuwjaarduik zou echter staan voor de rituele doop van een pasgeboren
kindje. En zo meer. Zelf vind ik dat rituelen en nieuwe voornemens en gewoontes, houvast geven. Richting geven aan je leven. En zoals dat met alles gaat wat je 60 dagen achter elkaar op dezelfde manier doet, het went vanzelf! Je haalt er je voordeel uit. Weet bijna niet meer hoe het was voor die tijd!

Ik doe mee met een wetenschappelijk experiment waarbij een groep studenten onderzoeken wat 1 maand koud na douchen precies voor je doet. Er wordt verwacht dat mijn weerstand aanzienlijk zal verhogen. Ik verwacht een weldaad voor mijn huid. En een energieke boost voor mijn geest!

Ik ben op 1 januari begonnen met mijn dagelijkse “rituele frisse doop” en direct werkte het aanstekelijk voor de overige gezinsleden. Iedereen pakte vervolgens even een frisse douche. Goed voorbeeld doet volgen.

Ik wens iedereen een fijn en vooral gezond 2017 toe.

Voor mij is 2017 het jaar waarin ik mijn eerste boek ga lanceren. Ik mijn nieuwe website kan uploaden. En ik graag van jou hoor wat je bezig houdt in het nieuwe jaar.

Wat zijn jouw rituelen en hoe gaat het met de rituelen rond de huidverzorging?
En het laten groeien van je wenkbrauwen?

Ontwikkel jezelf, daag jezelf uit, en tel je zegeningen.
Schoonheid zit van binnen met een beetje hulp buitenaf van mij!

Liefs!
Cristina

www.wenkbrauwen-epileren.nl
www.cristinalopez.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *