Wenkbrauwbehandeling. Een voorbeeld uit de praktijk.

Je eerste keer naar de Schoonheidspraktijk komen. Dat is best spannend! Waarschijnlijk heb je al een tijdje onderzoek gedaan welke salon mogelijk de beste is. Je weet het niet. Alle websites zien er goed uit, en iedereen beweerd de beste te zijn. Maar wat maakt nou dat je een goede wenkbrauwspecialiste bent?

Ze komt binnen en ik zie dat ze een beetje zenuwachtig is. Ze bevestigt dat door te zeggen dat ze het spannend vindt. Ik probeer haar gerust te stellen door rustig naar haar te luisteren. Ze is al op zoveel plekken geweest, en nooit is het wat ze er precies van had verwacht. Vaak te donker, vaak toch niet helemaal gelijk. Ze weet het niet. Kan niet goed aangeven wat er precies altijd fout gaat voor haar gevoel. 1 ding weet ze zeker, ze is nog nooit helemaal tevreden geweest. 1 keer was ze tevreden. Maar daarna heeft ze dat meisje, die haar toen hielp in de desbetreffebde salon, nooit meer gezien. Ik ben echt ten einde raad. Ik heb vast hele moeilijke wenkbrauwen of zoiets, legt ze mij uit.

Ze is al op zoveel plekken geweest, en nooit is het wat ze er precies van had verwacht.

Ik maak een aantal foto’s van haar wenkbrauwen en leg haar uit dat ik heel anders werk dan de meeste collega’s. Je zal geduld en vertrouwen moeten hebben. En mij de belofte doen dat je nu niet meer zelf aan je wenkbrauwen gaat plukken. Ze stemt toe.

Ik ga als volgt te werk.

De komende weken en maanden zullen je wenkbrauwharen langzaam terug groeien. Na iedere 6 welken loop je even de Schoonheidspraktijk in. We bekijken dan opnieuw hoe het ervoor staat. Je moet rekening houden dat je pas na je 3e behandeling verschil krijgt te zien. Hoewel veel klanten het al na een eerste bezoek een grote verandering vinden. Vind ik zelf dat je echt verschil gaat zien na de 3e keer. 

Wenkbrauwharen hebben de tijd nodig om terug te groeien. Die zijn zo vaak en zo lang eruit geplukt, dat heeft even tijd nodig. Er staat altijd 1 ding vast. Ik maak het altijd mooier dan toen je binnen kwam. Ik kan niet toveren, en dus niet beloven dat alles weer terug groeit. De ervaring leert dat iedere klant die regelmatig hier binnen komt, uiteindelijk veel voller lijkende wenkrbauwen heeft.

Mijn visie op wenkrbauwen is dat iedereen al de wenkbrauwen heeft die bij hem of haar passen. Alleen door steeds meer haren weg te (laten) plukken, krijgen de haren niet goed de kans om terug te groeien. Je zal daardoor steeds minder haren in de wenkbrauw zien. Alleen door het echt helemaal terug te laten groeien, kun je vanaf het begin weer een mooie wenkbrauw aan de klant geven. 

Een goede wenkbrauwspecialist, houdt rekening met de stand van de ogen, ten opzichte van de neusbrug. Ieder mens heeft een ronde en een ovale oogkas. Waarbij de ogen soms wat scheef in de oogkassen staan. Ik epileer optisch. Zodat als ik jou in de ogen kijk, ik een signaal krijg dat het klopt.

Vaak weten klanten niet precies wat ik nou doe, maar voelen ze dat dit model op deze natuurlijke wijze veel beter bij hen past.

Een goede wenkbrauwspecialiste luistert naar de klant. Kijkt hoe haren terug groeien, en legt uit wat de klant nog kan verwachten. Of niet. Want niet iedereen krijgt wat hij wenst. Ook daar valt over te praten. Het zal altijd mooier zijn dan toen je hier de eerste keer binnen kwam.

Ze loopt ontspannen de Schoonheidspraktijk uit met een grote lach op haar gezicht. En zenuwachtig? dat is ze helemaal niet meer. 

Je weet dat je bij een goede salon zit als je zo de deur uit loopt.

Cristina Lopez

Hoe haren precies teruggroeien vertel ik en een volgende blo